Foto's.

 

21 september 2019: Vrijwilligersbarbecue.

De vrijwilligersmiddag.

Op 21 september hadden wij op de volkstuin de jaarlijkse vrijwilligers bijeenkomst met een hapje en een drankje. Dit als dank voor de mensen die het hele jaar klaarstaan op de vereniging met wat voor werkzaamheden dan ook.

Het was schitterend weer en de BBQ kon worden gestart.

De dames van de kantine hadden weer goed voor de inwendige mens gezorgd. Er was genoeg vlees en vis, 2 grote schalen met salade, brood en diverse sausjes. En tot slot nog een heerlijk toetje met slagroom voor de liefhebbers.

Dus wie wil er nu niet vrijwilliger zijn op ons complex?

Om de sfeer een beetje spannend te maken had ik er een spelthema bedacht.

Iedereen mocht een speelkaart trekken en zo ontstonden de teams van heren, dames azen en boeren.

Dat varieerde van het aanleveren van schoenveters zonder schoenen uiteraard, een nieuwe doosje lucifers etc. welke allen te vinden waren in en om ons clubhuis de Konkelboet.

Tussendoor een spel van welk team de meeste titels van een bekende zanger kon opnoemen.                              

Een mens zou een mens niet zijn als die zich niet zou laten verleiden door valsspelen. Dus werden door sommige teams via de mobiele telefoon het een en ander opgezocht. Tja wat doe je dan in zo’n geval? Je beloont het team met de minste namen maar het meeste en met de meeste namen het minst.

Daarna toch wel een breinbreker voor veel mensen. Dat was zet 8 items op een schaakbord zonder dat ze elkaar horizontaal, verticaal en diagonaal kruizen. Dat had nog behoorlijk wat strategie nodig en de teams waren er lekker mee bezig. Wat ik ook nog eventjes kwijt wil is toen ik het spel aanreikten had ik de damkant van een van de borden boven liggen. Gelukkig werd ik gered door iemand die mij er op wees. Anders zou het wel erg makkelijk geweest zijn.

Degene die mij daar op wees had als eerste de taak volbracht en kwam trots met een foto van de volbrachte taak naar mij toe om te laten zien.  Op zo’n klein scherm moet je wel goed kijken dus was eventjes bezig ,en wat bleek, ze stonden keurig op het bord zonder dat de lijnen elkaar raakte. Maar ik telde er maar zeven in plaats van acht.

Deze vrijwilliger had mij wel gered met het dambord in plaats van het schaakbord dus moest ik eventjes goed nadenken. En ja oplossing gevonden. Voor wat hoort wat dus moest ik het voor mijn gevoel maar goed keuren.  

Het kwam uiteindelijk toch nog goed. Er waren 2 teams die gewonnen hadden maar ik had niet alle spellen af kunnen maken. Dat houden we nog te goed en dus de prijsuitreiking ook.  

Tussendoor droeg Gerard Geerlings voor uit eigen werk en kreeg een aandachtig luisterend publiek. Gerard, bedankt voor je bijdrage !                                                                                                                            

Het was een geweldige middag en avond waarin iedereen zich lekker heeft vermaakt. De buikjes vol van het lekker eten en drinken.                                                                                                                              Dit als dank voor het werk wat als vrijwilliger het hele jaar door toch maar gedaan wordt voor de vereniging en dus voor alle leden. Wie weet komt er volgend jaar deel 2 van dit gezellige samenzijn. En wie weet zijn er dan wel een aantal meer?                                                                                                                                                                         Gerda Nooy.

                                                                                                                                    

 

03 augustus 2019: Foto's aanleg zonnepanelen. ( Foto's Jan Valkering.).

10 juni 2019: Foto's Lentefeest 2019.

Tuin frezen.

U kunt nu ook uw tuin laten frezen door Harjen! Voor 100m2 € 20,00 en voor 200m2 € 35,00.